TROLLHÄTTAN

Erik Kristensen og Kurt Lewinsky med sin kone.

Erik Kristensen filmer.

René Thomsen-Jan Frigart-Annette Olsen-John Hansen


   Trollhättan er en by i Västergötland i Sverige med cirka 43.000 indbyggere. Trollhättan ligger ved Göta älv 70 km nordøst for Göteborg.


   Her er en feriebeskrivelse fra Jan Frigart. (Med på turen i 1966 var lærerne Erik Kristensen og Kurt Lewinsky m/kone):

   På lejrskolen besøgte vi forskellige virksomheder. Jeg kan desværre ikke huske dem alle sammen.  Vi var bl.a. på et papirværk (som jeg ikke kan huske navnet på), hvor vi så produktionen fra start til slut.

   Desuden er jeg rimelig sikker på, at vi besøgte Saab-fabrikkerne i Trollhättan, hvilket var meget spændende.

   Vi kom også til sluseværket i Trollhättan. Slusen var imponerende i sin størrelse. Det var temmelig store skibe, som kunne komme igennem.

   Vi boede på et vandrerhjem. Desværre kan jeg ikke huske navnet på det. Der var en hovedbygning og et anneks. De fleste kom til at bo i annekset, men 3 af os blev i hovedbygningen sammen med Kurt Lewinsky, hans kone og Erik Kristensen. De  3 heldige var John Bøgevig, René Thomsen og mig. 
Det var både godt og skidt. Godt fordi det var gode værelser. Dårligt fordi jeg røg. Hvordan ryger man uden at lærerne opdager det, når de bor inden ved siden af. Heldigvis røg Kurt Lewinsky også. Han havde for vane at ryge efter morgenmaden på toilettet. Hvis jeg brugte samme toilet som ham, kunne man ikke lugte, hvem der havde røget.

   Desværre kan jeg ikke huske mere. Måske René Thomsen kan huske noget mere. 

- Jan Frigart.