LONE ELVI POULSEN
(tidl. LARSEN)

Jeg er født i 1939 og vi boede på Ridefogedvej nr. 8 i stuen, hele vores barndom. Det var et meget børnerigt kvarter og alene i vor opgang, hvor der var 3 familier på hver etage og 5 etager, var der 54 børn i alle aldre, så vi kedede os aldrig. Foto til højre er fra konfirmation i 1953.

I august 1946 startede jeg i Grundtvigskolen i 1. blandet d, hos lærer Brandt. Sjovt nok, kan jeg stadig huske fornemmelsen af den første skoledag. En anden ting jeg klart kan huske, var mit første nederlag. Vi skulle tegne i vores kladdehæfte , en iskage. I min verden var en is, en lille rund ispind af vanilje, så det tegnede jeg!! Men ak! Alle de andre havde tegnet en vaffel is, så jeg forsøgte at viske min stakkels lille runde ispind ud, med det resultat at papiret var temmelig nusset at se på. Jeg har gemt tegningen, som en påmindelse om, at verden går videre, selv om man har dummet sig!

Det endte med at blive en flot vaffel-is

Efter 2 år hos lærer Brandt i en blandet klasse, blev vi delt op i en ren pigeklasse, med nye klassekammerater.
Fra 3 til og med 5 klasse gik jeg hos fru Waage Jensen, hun holdt sig ikke tilbage med at stikke øretæver, til dem af os hun ikke kunne lide. Een gang kan jeg huske, at jeg havde 4 fejl i en stil, hvorefter hun udskrev en eftersidning, eller som vi kaldte det en "sveder", som skulle underskrives af min far. Da jeg brødebetynget viste min far sedlen, sagde han, at det ikke var mig der skulle straffes med en "sveder", men lærerinden som ikke var god nok til at undervise og han underskrev sedlen med en kommentar på og ikke til hendes fordel. Jeg må indrømme at jeg var rystende nervøs for at aflevere den dagen efter. Hun lod mig være i fred fremover. Set i bakspejlet, elsker jeg min far for det.

Jeg var det man kaldte: Praktisk begavet. Så det lå i kortene at jeg skulle gå i fri mellem, i modsætningen til min søster som gik i mellemskolen. Nå, pyt! Jeg startede i 6. klasse hos fru Munck – det var, selv med en del nye klassekammerater, en skøn tid. Jeg tror at jeg lærte mere i 6 og 7 klasse, end jeg havde lært i de første 5 år og det helt sikkert på grund af en dejlig og forstående lærerinde og en masse nye og gode kammerater.

Lone Elvi Poulsen (tidligere Larsen) gik på Grundtvigskolen
                 i perioden: 1946-1955 og boede på Ridefogedvej nr. 8.