Historier fra tidligere elever og lærere

MOGENS FØRSTER JENSEN


Hej Poul Erik

 

Må sige, at din hjemmeside bliver endnu bedre for hver gang jeg er inde på den. Læste forleden de historier som du har bragt, og syntes at jeg vil bidrage med et par oplevelser fra min skoletid.

 

- - -

Jeg var en rødhåret og fregnet knægt, da jeg i 1957 mødte op med min mor til første skoledag i 1a. Det foregik i den bagerste barrak og Peter Lorenzen skulle være min klasselærer. En spilop mager kunne jeg godt være, men vist også lidt genert, for da jeg kort efter skolestart blev syv år og havde en stor dåse bolsjer med i min nye og velduftende skoletaske, kunne jeg ikke li' at gøre opmærksom på det - og i de kommende dage delte jeg indholdet med dem jeg kendte hjemme i Garagegården. En anden gang i 1. klasse drev jeg gæk med en kvindelig vikar. Hun løb efter mig rundt i klassen, udenfor og ind igen, uden at hun kunne fange mig. Først da min klasselærer Lorenzen kom til, blev jeg talt til rette.  


Kun een gang er jeg blevet afstraffet fysisk, det brugte man ikke i min klasse, men andre lærere praktiserede noget med at hive i øret osv. 
I syvende klasse, havde jeg i en sløjdtime fået en andet til at save for mig, og da der var efterladt en sav på "min" høvlbænk, var det mig som skulle straffes med en syngende lussing. En anden gang havde jeg i skolegården vakt Lorenzen opmærksomhed og han kom hen til gruppen, hvor jeg så stod og fjumrede med en seksløber i bukselommen - et højt knald lød og en stikflamme kom ud af buksebenet på mig. Revolveren kunne afhentes på kontoret, men det udløste vist en "sveder" som jeg selv skrev under i min fars navn. Hvordan jeg derhjemme forklaret hullet i bukserne, errindre jeg ikke. Jeg havde ni gode år på skolen.

I 1993, hvor jeg flyttede tilbage til København, blev jeg indvalgt i bestyrelsen for "Gammel Grundtvig" hvor vi årligt afviklede en stor fest med god mad og et orkester, for ca. 120 tidligere elever på skolen. Fra lærerside var det gymnastiklærer Erik Kristensen der deltog, men ellers var det bl.a. mine barndomsvenner Søren (Krogh) Bornak og Jean-Pierre Lion Schiøler som var de bærende kræfter i foreningen. Også Leif Tanning deltog en årrække.


Venlig hilsen fra MogensSøskendeparret:
Helle og Mogens Førster Jensen.