OLE JENSEN (SILDE-OLE)

Jeg henviser til B. Poulsen fra lærerholdet 1960, og jeg kan huske ham, fordi han engang uberettiget beskyldte mig for at have snydt til en prøve, så derfor var vi lidt på kant. "B" måske Bent, men jeg er ikke sikker.

Det er sjovt at se din side og jeg kan huske mange af dine klassekammerater, men ikke lige dig. Jeg havde googlet Ken Barnewitz, da vi var blevet FB venner og så var han pludselig forsvundet, men det havde jo sine årsager. Jeg har haft fri i dag og dagen er gået med at kigge på din og Mogens Førster Jensen´s  sider og minderne vælter frem. Det er lidt underligt her på ens gamle dage, men sådan er det vel....

Jeg har kigget lidt igen på lærerbilledet og tror at du har ret i, at nr. 64 og 65 er den samme Poulsen, dog ældre fotos.

M.h.t. min person:
Jeg er født i Rønne i Laksegade. I 1959 flyttede jeg til København og startede i 1. klasse omkring september måned, og boede på Slotsfogedvej. Da jeg af naturlige årsager ikke talte Københavnsk men med udpræget Bornholmsk dialekt, var jeg udsat for en del mobning i starten ligesom de onde børn påstod, at jeg lugtede af røget sild, hvorfor jeg fik øgenavnet "Silde-Ole", modningen sluttede, men øgenavnet hænger stadig ved den dag i dag især blandt mine kollegaer.

Jeg startede i 1975 som politibetjent på Station 8 der på Tomsgårdvej, og efter at have været rundt i forskellige afdelinger i Københavns Politi som vagthavende, politianklager m.v. er jeg nu på mine gamle dage tilbage i reservatet dog nu på Station Bellahøj, men det er nu en hel anden historie.

Vi høres ved.

Silde-Ole.

EN DAG PÅ POLITISTATIONEN

Skrevet af Poul Erik Waldhauer.

Den 13-6-2013 var jeg en tur på politistationen på Bellahøj (station 3). Bare rolig, jeg havde ikke gjort noget kriminelt. Jeg havde fået en invitation af Ole Jensen (silde-ole), til at besøge politistationen, få en rundvisning og Ole ville give frokost. Politistationen hed tidligere station 8, og lå på hjørnet af Tomsgårdsvej og Birkedommervej.  Billedet til højre er taget foran den gamle lygte ved hovedindgangen.

Det var en begivenhedsrig dag som varede i 4 timer. Jeg fik lov til at tage nogle enkelte billeder, men hele tiden under godkendelse fra Ole. Desværre fik jeg ikke lov til at tage billeder fra det rum hvor politiet selv fotograferer de anholdte. Det var den ansvarlige for rummet ikke så glad for at jeg tog billeder af. Det respekterede jeg selvfølgelig.

Jeg fik Ole’s historie om hans ansættelse i politiet, som nu har varet i 38 år, pr. 2013. Jeg fik en rundvisning i hele huset og mødte adskillige af Ole’s kolleger, som alle virkede rare og fyldt med humor. Jeg fornemmede tydeligt, at der var en god tone, kollegerne imellem.

Efter et par timer, gik vi til frokost i kantinen. Ole og jeg havde en rigtig hyggelig snak om de gode gamle skoledage. Dejligt befriende. Vi sluttede af med en kop kaffe.

De 4 timer gik hurtigt og jeg skulle hjem igen. Jeg fik et luftfoto af politistationen i gave af Ole. Som afslutning fik vi en kollega til at tage et billede af Ole og mig, foran en gammel lygtepæl fra tidernes morgen, som står foran hovedindgangen.

Tusind tak for en dejlig dag, Ole. Og tak for din rare måde at være på.

-poul erik.

Her er et par billeder, "taget" på politistationen:

Luftfoto af Station Bellahøj.

Parkeringsgården på station 3 (Bellahøj).

Her ses tidligere stationsledere på Station 3 (Bellahøj).
fra 1975 til i dag.

Her ses tidligere stationsledere på Station 8 (Tomsgårdsvej/Birkedommervej) fra 1902-1976.

Her ses den gamle station 8 (Tomsgårdsvej/Birkedommervej)

Detentionscelle på station 3 (Bellahøj).

Den tidligere station 6 på Fælledvej, som i dag er politimuseum.

Lidt gammelt politi-nostalgi.

Et par før og nu politistave.