Københavns 800 års jubilæum (1167-1967)

FRA WINNIE ZINCK:

   Tusind tak for det arbejde du gør. Jeg sender hermed et lille uddrag af en "sportsdagbog” jeg åbenbart engang har skrevet. Den passage er lidt sjov. Skrevet i forbindelse med Københavns 800 års jubilæum. Og jeg omtaler Staack som var med os piger der skulle deltage samt billede fra dagen. Så får vi se om du kan bruge det.

   Det er nok 50 år siden at København afholdt 800 års jubilæum og læste noget på Grundtvigsskole web om Hafniaden. Der var altså ikke kun drenge fra Grundtvigskolen der deltog. Her er et uddrag af min sportsdagbog fra dengang:

   De 12 fra klassen skulle med til Hafniaden. (Det var bl.a. Vinnie Hansen, Pia Gilsgaard, Søs Mia Broholm og undertegnede) Vi skulle danne B i København. I alt var der henved 250 piger eller mere og i alt skulle vi danne ordet København.

   Til de første prøver var der skæg og ballade, men det var kun fordi vi skulle lave noget værre pjat, men det blev ændret, og så blev det meget bedre. Dagen kom, Danny Kaye skulle gå imellem os og ud, men der var han nær blevet knust af alle de 250 teenagespiger der overfaldt ham. Det gik i hvert fald godt, vi dansede til melodien "La Bostella" med klagelyd og sang. Dengang var den ikke rigtigt kommet frem endnu, men senere blev folk helt vilde med melodien.

 

mvh Winnie Zinck.

 

KØBENHAVN 800 ÅR

Et levende 800-tal fra Københavns 800-års jubilæum i 1967. Det bestod af 280 drenge hvoraf de 80 var fra Grundtvigskolen.

Øl-bægeret i plastic som kunne fås til jubilæet. Det kunne også købes i glas.

Foto af denne tændstikæske, er modtaget fra Flemming Henningsen.

   Det meget lange morgenbord der gik fra Kongens Nytår og helt op til Rådhuspladsen.