SKOLEBALLERNE

Der var liv og glade dage i 50'erne og 60'erne.

Der var mange skoleballer i 1960'erne på Grundtvigskolen og måske også tidligere. Der findes ikke så mange historier fra denne skønne tid og derfor synes jeg det kunne være skægt at få lagt nogle interessante og sjove historier fra tidligere elever ind her på hjemmesiden. Hvis der er nogen der kender til skoleballer i 50'erne vil jeg også meget gerne høre om det.

HER ER MIN HISTORIE:

Jeg gik på Grundtvigskolen fra 1959 – 1969 og jeg har vel været ca. 14-15 år da jeg var til mit første skolebal.  Jeg husker det bare som om jeg var til mange skoleballer, så måske har jeg været lidt yngre. Men oplevelsen husker jeg ganske tydelig. Man startede hjemmefra med at tage pænt tøj på og jeg husker mit slips som var forsynet med en elastik, så det var hurtigt at tage af og på. Men det blev man selvfølgelig drillet med af sine kammerater som lige skulle prøve at hive i det, når man mødte op. Så var der pigerne, de sad ovre ved den ene væg og så skulle man gå over og byde en pige op til dans, men her var det at genertheden pressede sig på.

Man kunne også få lidt at spise og drikke og jeg husker specielt at man kunne få sig en ”MILKSHAKE” (Se historien nederst på denne side). Det var jeg helt pjattet med og forsøgte også at lave det derhjemme med hjælp fra min mor. Men de var bedre henne på skolen. Der kom mange forskellige orkestre og jeg kan huske at jeg altid skulle stille mig helt op til scenen, lige op ad højttalerne, hvilket resulterede i en lettere høreskade som de opdagede da jeg nogle år senere kom på session til millitæret.

Men det var alletiders. Der var ikke noget drikkeri og rygning (måske i det skjulte, det husker jeg intet om). Men jeg har hørt at skoleballerne stoppede brat, pga for meget støj og ballade, men det er der måske nogle andre der kan huske mere om. Nogle af de orkestre jeg kan huske der spillede, var:

Defenders – Rocking Ghost – Sir Henry & His Butlers.

Skriv til mig med DIN historie fra skoleballerne.

Adressen er som altid: newpew@mail.dk

MILKSHAKES

En MILKSHAKE var et bæger eller glas med en blanding af mælk og is tilført solbær- eller jordbærsaft og isterninger. Herefter skulle det hele rystes (shakes eller blendes). Den smagte himmelsk.

Fra Flemming Pedersen Rohback har jeg følgende:

Fru Rasmussen (husgerning), var en mørkhåret dame med glat hår. Vi var meget glade for hendes milkshakes, som hun trofast stod ved skoleballerne og udskænkede for de danseglade skoleelever.

Som et kuriosum kan jeg nævne, at jeg reddede de berømte milkshakes. I en undervisningstime i 'frikadellesløjd', beklagede fru Rasmussen sig over at hun ikke kunne handle Skælskør solbærsaft til et nærtkommende skolebal. Hun mente at saften var den ideelle til milkshakes. Jeg kunne derfor fortælle hende, at hun kunne købe denne saft i  mit lokale ismejeri Frederiksborgvej 108, hvor jeg var eftermiddagsbud. Jeg havde et rimeligt kendskab til varesortimentet og Harry Nielsen som var indehaver af ismejeriet, fik en stor ordre! Fru Rasmussen var glad, eleverne var glade og skoleballet var reddet.

mvh Flemming (let redigeret af Poul Erik W).

SKOLEBAL MED FISKENET

Fra skolebladet 1965-66

PRIVATE FESTER

6. cu fester (fra skolebladet 1967-68).