SLIK I GAMLE DAGE


   Hvem husker ikke salmiakstangen, lakridsstangen der kunne rulles sammen og puttes ned i en plast-mælkekapsel. Herefter kunne man gå og slikke på den hele dagen. Jeg mener den kostede 10 øre.En mælkekapsel med en sammenrullet "salmiakstang" indeni. Det er naturligvis ikke en ægte salmiakstang, men en "Rotella-lakrids-grammofonplade".Der var spejderhagl, lakridsbolcher med brunt "støv" på.Slikvarer, som stadig kan fås i dag, omend i en anden kvalitet: Flødetabletter - rabarbarbolcher - flødekarameller....Jeg ved ikke om der er nogen der kan huske nogle piber som var lavet af en slags "parafin" og så var der saftevand indeni. Saften var ok, men parafinen smagte ad h...... til. Man kunne se saften gennem parafinen.Ja, og så var der vandpistolerne, de der meget små nogen, som der vist nok var saftevand i fra start.
Glaserede æblerDer var "spejder-snus", noget lakrids-støv man kom på håndfladen og gik og slikkede af.


Hos bageren kunne man købe studenterbrød til 5 og 10 øre, og hos pølse- manden kunne man købe "kradsere" til 10 øre.


Til sidst i min skoletid, dvs sidst i 60'erne kunne man på Hovmestervej, hos bageren, købe nogle farvede karameller/bolcher, indpakket i gennemsigtig folie. Der var blandt en der var cyanblå/lilla som jeg godt kunne lide.Dino-stangen. Lakridsstangen med sukkerdrys. Senere kom domino lakridserne.Forvandlingskuglen.
DANDY og JENKA tyggegummi.


Dandy købt i 2013.Skovsnegl - en fingertyk, hård lakridsstang, 25 øre.
Eucalyptusstang - også fingertyk og hård, men grøn, 25 øre.
Pernille og Senator chokolade.
Isbåden med syltetøj i midten.
   Vi må heller ikke glemme pinocchiokuglen som selvfølgelig stadig kan købes, men smagen er bestemt ikke den samme som i gamle dage, hvor man kunne købe dem stykvis til 1 øre stykket.

Lakridsroden.

Her ses en is-reklame fra 1975


                                               TIL TOPPEN AF SIDEN