BAUNEBJERG PÅ FANØ

Kommentarer fra Facebook:

 

Carsten Flintberg: Jeg var der som leder i 81 og 82. Da så det noget mere tilgroet ud! 

Poul Erik Boye Pedersen: Baunebjerg hed feriekolonien på Fanø, jeg var der et par gange eller tre i løbet af min skoleperiode på 10 år.

Ole Jensen: Feriekolonien Baunebjerg på Fanø blev opført af tyskerne under besættelsen. Blev deporteret dertil i 1960 eller 1961 i 3 uger og det var altså lang tid i en alder af 8-9 år. Kan huske at man hver dag kiggede efter posten, om han kom med en overlevelsespakke hjemmefra med slik. Minder derfra var ture til Nordby eller stranden og lede efter rav, jeg har stadig en pæn klump fundet dengang. Varme eftermiddage med hjemmebag og rød saftevand og som regel "væltet lokum" en form for kødsovs, med udkogte kartofler til aftensmad.

Fru PH: Var der i 1966 på en dejlig tur med hr. Kofoed og fru Staack, hvor vi bl.a. besøgte fru Stacks onkel, der var præst i Tjæreborg og havde et rejsebureau. Feriekolonien havde en noget anden standard den gang.

Bent Piil:  Var der kun 1 gang, vist nok i 1964 eller 1965. Husker ekstra fedte-madderne om aftenen og at politiet kom fordi nogle drenge fra kolonien, havde kastet sten på nogle grise. Der var vist også noget med at en mand blev låst inde i et "tårn", måske et el-tårn. Kan kun huske at Hr. Damtoft var med som lærer. 

Leon Njal Jørgensen: Har gode minder fra den periode i 1966 eller 1967 jeg var der. Det tog lang tid med tog til Esbjerg kan jeg huske. Vi sov i sovesal med køjer, den lærer der var med til at styre os kom fra Ellebjerg Skole, og han var meget glad for tomatjuice med vodka. Vi havde frie tøjler og fik lov til være meget omkring på Fanø. Det var der jeg fik købt min første majspibe og det billigste tobak, og så stod vi lidt store drenge ved nogle træer og røg på majspiber så man skulle tro der var bål. Vi var vel 4-5 drenge som synes at det var dejligt at hoppe ind i en bondemands høstakke, det kostede en hel sommer dag som straf i opholdes rummet. Men rigtig gode minder derfra.

 

Her er kolonien som den ser ud i dag, vist nok uden at være koloni mere.