BØGER

Hvis du har en kort historie der kan fortælles om bogen, så skriv til: newpew@mail.dk

KLIK PÅ FOTOS OG SE DEM STORE

PALLE ALENE I VERDEN

Palle alene i Verden er en billedbog af Jens Sigsgaard og Arne Ungermann, der udkom første gang 10. oktober 1942. Bogen handler om drengen Palle, der vågner og opdager, at han er helt alene i verden. I 1949 blev den filmatiseret af Astrid og Bjarne Henning-Jensen med Lars Henning-Jensen og Lily Broberg.
Se filmen her: http://www.filmstriben.dk/bibliotek/film/details.aspx?id=8647151000

SPØRGE JØRGEN

KARIUS OG BAKTUS

POESIBOG

Her er endnu en poesibog fra 50'erne.

DAGBOG

Her er en dagbog fra 'Alt for damerne'.

POESIBOG

BAGEBOG

Endnu en bagebog. Det var vist Amo der stod bag denne her.

DAGBOG

Ak ja, der fandtes mange forskellige dagbøger i vores barndom. Men det var vist mest pigerne der dyrkede dette område?

BAGEBOG

Bagebog fra vores barndom.

FILM-ÅRBOGEN

BARNETS FØRSTE BOG

Fra 1952. En gave fra min moster i Amerika.

HUMØRPILLER

En lille bog med 560 vittigheder. Her er et eksempel:
- Ved du hvad mor? I går blev Søren sendt hjem fra skole, fordi han ikke havde vasket sig.
- Nå, hjalp det så?
- Ih ja, i dag var der seks, der ikke havde vasket sig.   (Bogen er fra 1967).

DE SMÅ SYNGER

50 GRYDERETTER

"50 gryderetter - eenretsmiddage - til hverdag og fest".  Gammel kogebog fra 50'erne.

MOLBOERNE

"Beretning om de vidtberømte Molboers vise Gjerninger og tapre Bedrifter". Bogen, som er fra 1919, er fyldt med flere sjove anekdoter om molboerne.

ROBINSON KRUSO

TIN TIN BØGERNE

ASTERIX

"Asterix og hans gæve gallere". Her ses den første udgivelse i DK fra 1969. Pris: kr. 5,50

TYKKE-NIELS HISTORIER

Bogen som naturligvis skal nævnes på denne hjemmeside. Tykke-Niels er skoleeleven der laver spas med alt og alle. Især lærerne. Jeg har set flere skolekammerater der godt kunne minde lidt om ham.

DEN STORE BASTIAN

Her er alle børns mareridt, hvis den læses rigtigt!

OTA-BØGERNE

Her er én af OTA - bøgerne: "Kejseren kommer". Udgivelsen af dem stoppede ganske vist i 1942, men de levede mange år frem i tiden og der var mange, mange flere. Du kan læse om dem på nettet.

OTA-BØGERNE

Her er én til om bisonoksen...

JAN BØGERNE

Min favoritbog. Meget spændende drengebog. Måske man skulle prøve at læse den igen en dag. Men den er måske ikke så spændende mere?

PUK BØGERNE

PUK - Pigernes favorit.

FLEMMING BØGERNE

Bøgerne var skrevet af Gunnar Jørgensen. Han skrev i alt 11 bøger i perioden 1918 til 1930.

POLITIKENS HÅNDBØGER

Et repræsentativt udsnit af Politikens håndbøger.