NOSTALGI

Hvis du har en kort tekst der kan fortælles om nostalgien, så skriv til: newpew@mail.dk

KLIK PÅ FOTOS OG SE DEM STORE

NEFA LYGTEN

60' ernes cykelbelysning. Ved at dreje på den hvide eller røde top, kom der lys i lygten.

TURENE TIL SVERIGE

Her er en billet til Vikingebådene som sejlede fra bl.a. Havnegade.

Foto:  Tom Jersborg

GINGE BARBERBLAD

KUGLERAMMEN

Mange husker sikkert denne første 'regnemaskine'

SKOLETASKEN

Skoletasken som mange skoleelever husker. Den blev vist brugt af både piger og drenge?

MÆLKEKARTON TREKANT

Denne mælketrekant kom frem i 1963. Trekanterne blev bragt til klasseværelset i et specielt metalgitter-stativ

EPISKOP

Episkopet var en slags forgænger for dia-fremviseren. Man satte apparatet oven på et billede eller en genstand, og så kunne man se det på et lærred.

PLADEOMSLAG

COLA-REKLAME

En cola-reklame fra 1963. Det menes at denne King Size flaske skulle være på omkring ½ liter.

ABONNEMENTSKORT

Månedskort i 1963 til linie 19.

PASTEL-STIFTER

HOW JAZZ WAS BORN

Dirch Passer's monolog 'How Jazz was born', hvor han gør grin med radioværten Børge Roger Henrichsen. Du kan høre pladen her:  https://www.youtube.com/watch?v=R4mdqG3xMSw

TÆPPEBANKER

Her er en tæppebanker fra mine forældres hjem. Man gik ned i gården med sit såkaldte "vendetæppe" og så fik tæppet ellers bank med dette redskab. Det var før man kendte rigtigt til støvsugeren.

CIRKEL KAFFE

Cirkel kaffedåse fra Brugsen.

ØL OG CIGARETTER

Her er lidt øl og cigaretter fra fortiden (og måske udlandet ?)

MADKASSE

Den hyggelige røde madkasse

AFHOLDSRYGEREN

"Afholdsrygeren" med Dirch Passer. En bøjelig single-plade i plast. Du kan høre pladen her:

COVERET TIL PLADEN

TÆNDSTIKÆSKER

Her er lidt tændstikæsker fra tiderne morgen. Mange havde det som samlerinteresse.

SPORVOGNSBILLETTER

Jeg vil gerne have "En-lige-ud" til 70 øre, tak. Eller hvad med en "Omstigning" til 90 øre, eller et "Rabatkort" til 5 lige-ud ture, hvor du sparer hele 50 øre.

SPORVOGNSBILLETTER

En omstigning fra 40'erne og en fra 60'erne.

REGNING FRA LAUGSKROEN

Fra Ole Jensen: Konfirmationsfest afholdt på Laugs Kroen, det må være i 1966, men priserne holder jo nok ikke i dag....

RICH'S KAFFE-ERSTATNING

Det er Rich's der drik's.....

DANMARK'S KAFFE-ERSTATNING

.....men det er Danmark's der du'r

OLE LUKØJE LAMPE

MÆLKEPOSE

Mælkeemballagens største FLOP: Plastposen der skulle sættes ned i en slags vandkande !!!

MÆLKEFLASKER-1

MÆLKEFLASKER-2

MÆLKEKAPSLER

SPAREKASSEBOGEN

Kan I huske de gamle sparekassebøger?
For Kjøbenhavn og omegn.

SPAREBØSSEN

Kobber-sparebøssen fra Sparekassen for Kjøbenhavn og omegn. Jeg husker at der var et gitter ved møntindkastet så man ikke kunne få pengene ud med nåle o.lign. Meeeen, det kunne man nu godt alligevel !

BIKUBENS SPAREBØSSE

Bikubens sparebøsse så vist sådan ud.