TOVE STAACK (nu HARALDSTED)

(tidl. lærer på Grundtvigskolen)

En lille anekdote:

På Grundtvigskolen hed jeg Tove Staack, og det var en sjov tid, heldigvis ser jeg nogle gamle gutter og får grinet meget. Men her er hvad jeg blandt andet har oplevet på skolen:

Jeg havde gymnastik med både drenge og piger, og en lille gut der var værre end Gøg og Gokke på amfetamin, smed jeg op til inspektøren. Jeg  råbte "Du kan gå op og få en røffel". Der gik ikke så lang tid før han returnerede med inspektøren, som så lidt underlig ud. Ungen havde sagt, at jeg havde sagt, at han skulle gå op og få en røvfuld .

Desværre kan jeg ikke huske hvad ungen hed, men jeg synes at det er  et sødt minde. Jeg blev pensioneret i 1985, og jeg nyder livet.

En varm hilsen til alle gamle elever fra Tove Staack (nu Haraldsted).

Tøjvalg

Jeg havde en frygtelig start på Grundtvigskolen. Jeg blev placeret ved et langt bord med alle de gamle stramtandede tanter. En frøken Poulsen spurgte om jeg ikke kunne gå i en anden påklædning.

Jeg var lige kommet hjem fra USA, og
jeg havde naturligvis jeans på. Den gik ikke , og det endte med, at jeg blev kaldt ind på kontoret og blev bedt om at tage anstændigt tøj på.

Det nægtede jeg naturligvis, og så fik jeg besked på ,at det ikke var sikkert at jeg kunne blive på skolen. Det var Eskesen der var inspektør og jeg fortalte ham, at det vist var bedre at jeg have cowboybukser på når jeg kun skulle undervise i gymnastik, og ikke som frk. Hougs der optrådte i fine nederdele.

Jeg blev moppet i en del år, men jeg var kysse-ligeglad. Så jeg fik det som jeg ville. Og jeg endte med at blive ret forkælet.

- Tove Staack (nu Haraldsted).

Frk Lyhne

Frk Lyhne, fik sin straf en dag. Om søndagen snakker jeg i timevis med Karen Schafer (nu Aaderup) i telefonen, og i dag fortalte hun mig , hvad jeg for længst har glemt: Historien om frk. Lyhnes bil. Karen var selv vidne til det, jeg har kun hørt om det dengang. Men det der skete var, at de store drenge snuppede Lyhnes bil, og slæbte den ind igennem glasdørene på højkant, for til sidst at stille den foran den hvide disk med bunden i vejret. Så var den parkeret. Hun har ikke været elsket.

- Tove Staack (nu Haraldsted).