IN MEMORIAM, øvrige

KLIK PÅ FOTO OG SE DET I STORT.

ASGER OBDRUP

v Pastor emer. Asger Obdrup, Allerød, er død, 84 år.

Asger Obdrup tilhørte ottende præstegeneration i familien, og hans morfar var H.P. Mollerup, som var stifter af Kirkens Korshær.

Asger Obdrup voksede op i præstegården i Havrebjærg og blev i 1955 cand.theol. fra Københavns Universitet. Han blev hjælpepræst ved Højdevangskirken i København samme år, og efter to år rejste han til Baltimore i staten Maryland i USA som sømandspræst. I 1958 fik han en lignende stilling i New York.

Tilbage i Danmark i 1960 blev Asger Obdrup residerende kapellan ved Tagensbo Kirke i København NV, og i 1966 kom han til Blovstrød og Lillerød Kirker i samme stilling. Ved sognedelingen i 1974 blev han sognepræst i Lillerød, hvor han blev indtil pensioneringen i 1999. 1962 til 1963 gjorde han tjeneste som feltpræst i Gaza, som Asger Obdrup har omtalt som et noget mere fredeligt sted at opholde sig end nu.

Kristeligt Dagblad d. 21-8-2013.

Se også IN MEMORIAM for elever og lærere:

IN MEMORIAM, elever

IN MEMORIAM, lærere