INGE KRISTENSEN (tidl. RIEDEL)

Hej.

Jeg startede i 2. klasse den 1. april 1940. Jeg kom fra Nyboder Skole og vi flyttede fra St. Kongensgade til Frimestervej. Klasselærer var frk. Marie Hünell, et rart menneske men aparte. Fik en regnelærerinde der ikke kunne lide mig fra dag 1. Hun gjorde mange dage og år surt for mig. Som man kan se på datoen, kom besættelsen få dage efter min start, følte ikke den havde den store betydning i starten, men da vi måtte forlade / overlade skolen til flygtninge, var vi med til at tømme værdier i de forskellige lokaler, tage gardiner ned. Det blev bragt over i inspektørboligen.

Husker stadig nogle lærere:

Frk Lindhart- sang
Fru Andersen - håndarbejde
Frk Vollertsen - klasselærer i mellemskolen
Hr Damtoft - streng gårdvagt
Hr Sessingø - tegnede flot i min poesibog

Frk Marie Hünell var også tegnelærer på skolen. Hvis udstillingerne stadig findes i håndarbejdslokalet, så er det hendes værker der. Også logoet på fanen broderet med guldtråd er fra hendes hånd. Desværre hørte jeg få år efter jeg havde forladt skolen, at hun var druknet i Lyngby sø. De nyere årgange elever havde ikke den samme respekt, og accepterede ikke hendes lidt aparte måde at være på, synd, vi andre lærte at tolerere at der er forskel på mennesker.

Håber dette har været lidt oplysning om noget, der ikke er fortalt før.

Inge Kristensen f. Riedel
Ingekristensen78@gmail.com