LARS LUMHOLTZ FREDERIKSEN,    født i 1952

Hej Poul Erik.

Nils Lumholtz er ganske rigtigt min bror. Min mellemste storebror. Dem er der så tre af, plus en
lillesøster. Det er så Bispebjergfamilien. Der er to mindre søskende, men det er en anden historie. Men alle os 5 fra "Bjerget" har gået på Grundtvigskolen. I alder spænder vi fra 1943 til -59, så det er jo nogle år.

Jeg vil, hvis jeg kan, meget gerne være med til at levere til din (vores?) hjemmeside.
Og så vil jeg gerne rose dig for initiativet. Jeg fik siden fra min søster.

Min yngste storebror hedder iøvrigt Hans ( samme efternavn som mig ), og gik ud af skolen i 1967, så ham må du næsten kunne huske.
Han havde Villy Larsen (1001 bums som han blev kaldt, og det var jo egentlig synd, da det var ar, han havde i ansigtet) de første 5 år, og de resterende 5 år var det Johannes Larsen. Alt dette kun for at du måske så kan skrue tiden tilbage.

Historier er der selvfølgelig også forbundet med os. Jeg synes og husker at vi alle kunne lide at gå i skole; så meget, at vi søgte om at få et elvte skoleår. Det nåede så langt, at undervisningsministeriet sagde nej, fordi de mente, at lærerne ikke
havde kapacitet til at undervise ud over det I0. skoleår (Sådan husker jeg det).

Som afslutning vil jeg bare sige: Det er eddermame synd at de kalder min gamle skole for Tagensbo skole!
Kan du nu have det godt, og tak for din hilsen. Det kunne jo være, at det ikke er sidste gang, vi snakkes/ skrives ved.

Med venlig hilsen Lars Lumholtz Frederiksen.

PS: Jeg havde Henny Munck som klasselærer fra 6. kl til og med III real u i 1970.

BUTIKKERNE I NORDVEST-KVARTERET

Jeg har jo selvfølgelig været inde og kigge på siden: KVARTERETS BUTIKKER. Masser af nostalgi. I de sidste tre år jeg gik i skole, fik min mor og jeg jo legat fra en eller anden fond. Dette legat havde en størrelse af ca. 900 kr., og det kunne mit værelse godt få skrivebord, gulvtæppe og sofabord for. Og alt dette indkøbt hos IMPORTØREN på hjørnet af Frederiksborgvej og Tomsgårdsvej. I løbet af de tre år blev vi faktisk rigtige gode venner med ham, der havde butikken.
Men tilbage til Hovmestervej: Hjørnet af Frimestervej (hvor jeg iøvrigt boede) og Hovmestervej, lå der tre små butikker som du selv nævner. Set mod Grundtvigskolen starter det med en købmand som hed Aldenborg, og han var eddermame en historie for sig selv, men absolut en positiv historie. Han aftog jo en hel del af os tætboende drenge som bybude. Næsten os alle havde været hos Aldenborg.
Ved siden af lå der så en lille viktualieforretning (slagter ?), som var ejet af et ægtepar der hed Albrectsen, som i øvrigt boede Frimestervej 39 ved siden af børnehaven. Fru Albrectsens bror hed jo John Hansen, og var den første danske professionelle fodboldspiller der blev solgt, i det hele taget, til Italien ( Juventus ).
Så kommer vi til den sidste butik som jo rigtig nok var en bager, så vidt vides, ejet af to søstre, som jeg husker det, og iøvrigt sammen med mange andre “huskere“ synes: ældre søstre. Det gør dem dog ikke ringere i erindringen, snarer tværtimod. De var skide søde, især mod os børn. Man kunne også “blive lidt rig“ når man købte deres studenterbrød? Jo, fordi engang imellem lå der en 25 øre i dem! Jeg ved ikke om det var med vilje, men det tror jeg dog ikke.
Siden hen blev skæbnen for købmand og slagter at det blev lavet til møntvaskeri, og bageren blev til en KTK kiosk, og til sidst og nu et ejendomskontor.
Det var vist lidt af en historie jeg fik fyret af her, men jeg håber da ikke at det trættede dig.

Her er så en lille tillægshistorie:

En dag i 1961 står min mor hos købmand Aldenborg og er ved at købe ind, da en af mine klassekammerater friskt kommer ind i butikken og siger: Hej Fru Frederiksen (min mor), Lars er lige blevet kørt ned ovre ved skolen! Tror du min mor blev bleg? Historien er faktisk sand, og jeg husker tydeligt den ældre mand, der grædende bar mig op på inspektørens kontor. Alt endte lykkeligt, ingen alvorlige skader. Jeg fik en gevaldig skideballe af LeWinsky fordi jeg ikke havde set mig for!
Nå, nu må jeg vel hellere slutte, men jeg håber at jeg fik opklaret dit spørgsmål om de tre små butikker på Hovmestervej, som jo vistnok var det du spurgte om. Jeg blev s'gu helt grebet af nostgalgien, sorry.

(Se mere om de omtalte butikker på siden BISPEBJERG og omegn > KVARTERETS BUTIKKER). mvh Poul Erik.

ET EVENTYR OM 3 SVEDERE

Hej Poul Erik.

Her følger et eventyr som vist egner sig til hjemmesiden.

Eventyret om 3 svedere der blev væk.
Medvirkende:
3 “Skolebørn fra 3 real“. Benny, Henrik og Lars.
1 Viceskoleinspektør. Mogens Christiansen også kaldet “Smukke Mogens“.

En eftermiddag hvor skoledagen var slut, stod der 3 skolebørn og fik en smøg i cykelstativerne nede ved Bogtrykkervej. Der kom så en viceskoleinspektør og opdagede de 3 famøse syndere. De blev straks beordret op på kontoret, hvorefter der blev tildelt en sveder til hvert skolebarn. Da vi (os 3 skolebørn) havde en rigtig kvik “kollega“, blev vi enige med viceskoleinspektøren om, at vi bedst kunne svede tirsdag. Iøvrigt utroligt, at vi selv måtte vælge!

I dette år hvor eventyret foregår (1969) gik vi også i skole om lørdagen om vinteren, så i sommerperioden fordelte man lørdagsskemaet på alle ugens dage. DVS: En uge var mandag lørdag, næste uge var tirsdag lørdag og så efterfølgende.

Nå. Men vi (os 3 skolebørn) mødte jo selvfølgelig op for at “svede“ den. Der kom så en  MEGET RØD I HOVEDET  viceskoleinspektør op, og forklarede os (de 3 skolebørn),  at vi da vist nok havde taget røven på ham. Der var jo ikke rigtig nogle lærere på skolen, netop fordi der var lørdagsskema. FEDT. Det var så lige ikke hans udtryk, meen.

Enden på dette eventyr var jo så, at vi rent faktisk havde taget “måsen“ på ham, og slap for at “svede“.
Poul Erik. Dette er en sand og for os indblandede, en meget morsom historie. Vi fik ihvert fald mangen en griner ud af det.