BENDT BACH SØRENSEN, f. 1952

Rygning:

Den med rygning på toiletterne eller lige bag ved, kan jeg godt huske. Når P.Lorentzen var gårdvagt, kunne han være meget lusket, lige pludselig var han der og så røg ikke kun pibe men også cigaretter ind i hånden og ned i lommen, de kostede jo penge og de gik på omgang så de blev ikke bare smidt væk. Lorentzen blev så bare stående og snakkede, han var godt klar over at på et tidspunkt så brændte det på fingrene og også et hul i lommen til følge. Han morede sig mere end skældte os ud.  Jeg kunne godt lide Lorentzen mest fordi han var speciel og provokerende. Når han kom ind i klasseværelset smed han sin taske fra døren og hen på katederet og samtidig havde han næsten altid en smøg i hånden der lige skulle tages det sidste hiv på inden den røg ud ad vinduet, garanteret for at drille os der røg.

Cigaretautomater:

Vi er nok mange som kan huske cigaretautomater, hvor der blev lagt mønter i og så kunne man trække f.eks. en 10 styks pakke cigaretter. Med held og snilde kunne man være heldig ved, at når man skubbede den ene skuffe ind og fik rykket ud i en anden skuffe, så "vupti" to pakker.
Et andet triks, var at man brugte en stålkam som var meget moderne. Man pillede to til tre kamme fra, så der var mellemrum mellem den sidste store kam og de andre kamme. Der gik godt nok et par cigaretter i stykker men ryges skulle der jo den gang.
Det bedste scoop var nu, da vi fik nye 5 ører, som var på størrelse med en enkrone og vægten var åbenbart også tæt på hinanden. Tænk at putte 4 stk. 5 ører i automaten og trække en 10 stk.s pakke ud og samtidig få 15 ører tilbage. Desværre for os rygere holdt fornøjelsen kun en til to dage, men fantastisk.

En sveder:

En anden historie jeg kan huske, var at vi var 5-7 stykker der havde fået en sveder. Jeg kan ikke huske hvem læreren var der skulle holde øje med os, men på et tidspunkt forlod han klasselokalet og han efterlod sit nøglebindt på katederet og det var for fristende, så nøglerne blev bundet til snoren i et af de store atlas og derefter hejst op i loftet igen. Det var hylende sjovt da læreren kom tilbage og ikke umiddelbart kunne se sine nøgler. Det kostede os alle en ekstra sveder, der var jo ingen der gik til bekendelse. Jeg mindes at den iderige elev var vores tidligere landsholdsmålmand i fodbold Birger Jensen.

Vold og pædagogik:

Det at komme fra Bispebjerg Skole og til Grundtvigskolen var en befrielse. Den form for pædagogik der blev brugt på Bispebjerg Skole var kæft, trit og en på ørerne, der gik ikke en dag uden en eller anden havde fået en lussing, ja jeg har også fået nogle stykker men det var helt hen i vejret hvis man ikke havde gjort et eller andet og nogle gange var det direkte vold med brug af pegepind, lineal dem på en meter og helt galt gik det med en af stængerne der blev brugt til at få atlas ned fra loftet.

De bedste hilsener
Bendt Bach Sørensen