GYMNASIEPIGEN

Filmen "Gymnasiepigen" blev optaget helt eller delvist på Grundtvigskolen. Mange husker optagelserne bl.a. fra aulaen. Her er hvad Tage Rosenmeier husker:

"Jeg kan godt huske optagelserne, der fandt sted i efterårsferien i 1959, hvor jeg gik i 5. klasse. Det var stort at se skuespillere på nært hold, og jeg husker, at man optog flere scener i aulaen, hvor filmens lærere og de af skolens lærere, der var mødt frem trods ferie, stod samlet under noget, der skulle illustrere morgensamling med sang i aulaen. Også inspektør Eskesen var mødt op. Han boede jo lige om hjørnet i inspektørboligen, men det var sjovt at se, at han bare optrådte som almindelig lærer i de scener.

Da filmen var færdig, var det meningen, at vi elever, der havde været med til optagelserne, skulle inviteres i biografen for at se filmen. Der var bare det problem, at filmen i første omgang blev forbudt for børn, fordi hovedpersonen optrådte i undertøj i en af scenerne. Selv om det var blevet 1960, så var man alligevel påpasselig med ikke at udsætte os 12-årige drenge for den slags chokerende oplevelser. Forbuddet blev kort tid efter hævet, og vi fik set filmen med den pågældende undertøjscene, som jeg husker endnu". ;=))

Her er det program der fulgte med filmen: