BRITTA GISSELBERG, f. 1955

Her kommer en historie fra Britta Gisselberg, som ikke har gået på Grundtvigskolen, men på Frederikssundsvejen Skole. Hun boede på Frederiksborgvej nr. 41 og kender derfor kvarteret lige så godt som os andre.

Du kan læse hendes beretning fra kvarteret under: KVARTERETS BUTIKKER

Britta fortæller:

Hej. Fandt tilfældigt din hjemmeside! Jeg er årgang 1955 og gik selv på Frederikssundsvej Skole fra 1962 til 1972, men havde flere legekammerater i vores gård (Frederiksborgvej-Glasvej) der gik på Grundtvigsskolen og Bispebjerg Skole. Sjovt at se alle de gamle fotos fra kvarteret og de nostalgiske sider med slik, legetøj osv. Min mor er dameskrædderinde og havde i 50'erne "salon" på Frederiksborgvej 39. Måske nogle af jer husker den?

Jeg skal spørge min mor, om hun kan huske andre ting fra kvarteret, for hun har jo boet her fra omkring 1949, da hun købte kjolesalonen. I starten boede hun og min far i en stor kælder, der lå under baglokalet. Der var et lille køkken med isskab, og toilet. De fik lejligheden i nr. 41, da jeg blev født.

Jeg tror, at der var flere af børnene i vores ejendom, der gik på Grundtvigsskolen, både de, der var lidt ældre end jeg, og så de yngre, der er fra 60'erne.

Kan bl. andet huske Kathe, Jørgen og Sony Christensen, Marethe Regnagel, Per de Vries, Hanne og Lene Schlosser og fra gården ved Frederiksborgvej 45 Else Lorentzen, Bente og Flemming Worsøe. Måske nogle af dem gik på Grundtvigsskolen. De var nogle år ældre end jeg, så måske du kender nogle af dem?

Min mor havde en bekendt, der boede på Magistervej 33 lige overfor Grundtvigsskolen: Fru Olsen. Hun havde en datter, Kirsten, og to sønner, Flemming og Helge.

Der hvor Danbolig ligger på Frederiksborgvej i dag, lå min mors kjolesalon, tættest på værtshuset 'Glashuset', så den lille fotoforretning og til sidst tøjbutikken, som jeg har nævnt under KVARTERETS BUTIKKER. Efter nr. 41, hvor der nu ligger en sportsforening, lå en kombineret barber og damefrisør. Det var et ægtepar, der havde den.

Kommer lige i tanke om, at jeg gik til dans i den gamle "kro", der lå på hjørnet af Frederiksborgvej og Rentemestervej. Der kom senere en græsk restaurant der nedbrændte (påsat brand).

Dansede fra jeg var 3 til 8 eller 9 år. Det sidste år dansede jeg med en Peter Skafte, der også boede i området ved Grundtvigsskolen. Danseskolen hed vist Andersen, men blev senere til Kisbye, og vi kom til andre lokaler på Bellahøj. Det sidste år jeg dansede var jeg med i en gruppe, der dansede i Falkonér Teatret til Ekstra Bladets Juleshow. Kan desværre ikke huske så meget derfra, men måske der også var andre her fra området, der dansede dér?

Britta