Historier fra tidligere elever og lærere

LISE BECK (tidl. JEPPESEN), født 1941

Lise Jeppesen i 1953.

 

En lille historie:

   Frk. Margrethe Christensen spurgte de små piger, om nogen kunne synge en sang. Flere sang en sød sang. Jeg rakte fingeren op. Mine forældre var meget unge, jeg var nr. 1 af 3 søskende, født i 1941, far født i 1920, mor født i 1922. De holdt fester med andre unge, med frokoster, sild og snaps og sang mange sange. 

Jeg kendte en god sang, ”alle mine venner”, og så sang jeg: 

 

Alle mine venner, de gør ligesom jeg.
De drikker sig fuld, og de falder omkuld,
Og de rejser sig op, og drikker igen.
Alle mine venner….

   Frk. Margrethe Christensen sagde, at det var en god sang, Lise, så tager vi den næste.

   Jeg protesterede, der er flere vers. Men til min overraskelse skulle jeg ikke synge de andre vers!!!

 

Lidt mere historie:

   Jeg er født i 1941 og startede på Grundtvigsskolen i 1947 eller måske i 1946. Det første år var i en barak, der lå i nærheden af Tagensbo kirke. Måske gik vi i barakken i 2 år, ikke helt sikkert, men først da skolen var færdig kom vi derhen, hvor Grundtvig stod i Aulaen, og hvor skoleinspektøren altid bad en bøn om morgenen, efter hukommelsen sådan her:

 

”Elsk din næste du kristen sjæl
Træd ham ikke med jernskoet hæl,
ligger han end i støvet.
Alt der lever er underlagt
Kærlighedens ….. magt
Ligger den end i støvet”

 

   Der var drengegården og pigegården. Da jeg gik i 3. kl. kom min lillebror Preben i skole. Han fik en klasselærer, hr. Pagh Andersen, han lignede lidt Jørgen Reenberg (som jeg ikke kendte dengang) Han gik gårdvagt med pibe i munden, jeg var vildt forelsket i ham.

   En dag Preben var syg, gik jeg over stregen til drengegården og hen til hr. Pagh Andersen. Jeg fortalte ham, at jeg var Prebens storesøster, og jeg ville høre, om Preben opførte sig ordentligt. Jeg husker, han smilede (har sikkert været ved at dø af grin). Han kunne berolige mig med, at Preben opførte sig fint!! 

   Jeg kan skrive meget mere, for Grundtvigskolen var den skole, jeg gik i i flest år, nemlig indtil midten af 5.kl. Mine meget unge og egoistiske forældre elskede at flytte de var ligeglade med, at deres børn så skulle skifte skole. Så det var kun på Grundtvigsskolen, jeg ikke hele tiden var den nye pige i klassen. 

   Jeg har kun et eneste skolebillede, for nylig tømte jeg alle mine fotoalbums og satte de vigtigste billeder i skifterammer. Jeg kan ikke finde ud af at sende fotos, det kommer senere. 

   Det er så hyggeligt, at nogen har oprettet dette her. Det er mig en stor glæde.

 

De venligste hilsener

Lise Beck, født Jeppesen