Historier fra tidligere elever og lærere


     Lidt nostalgiske skriverier fra Facebook.

FUT I FEJEMØGET


  
Hvilken knægt har ikke, dagen efter Nytårsaften været ude og samle fyrværkeri der ikke var fyret af, hvor lunten måske var brændt o.s.v. Min kammerat og jeg havde været ude og samle en masse fyrværkeri, desværre havde det regnet nytårsaften og nat, så alt krudtet var lagt til tørre på en avis foran kakkelovnen. bl.a. 2 sejlgarnsbomber.

 

   Pludselig kommer min mor hjem fra arbejde, hun var husmoderafløser, og da hun så alt vort krudt, blev hun stiktosset og krøllede aviserne sammen.... og smed dem i kakkelovnen !!! inden vi kunne stoppe hende. Så fik vi nogle flade, medens vi forsøgte at forklare hende, at vi nok hellere skulle forlade rummet og fylde nogle spande med vand, og lige pludselig medens hun stod og slog os, gik de første små kinesere af, så kunne vi høre at de store kameler gik af.

 

   Min mor blev bare mere og mere rød i ansigtet. Så kan det godt ske at kakkelovnen hoppede, da den første sejlgarnsbombe gik, så meget at kakkelovnsrøret faldt ned. Det blev ikke meget bedre af at den anden sejlgarnsbombe gik af og blæste kakkelovnsrøret rent. Det var et royalistisk svineri.

 

   Der var sod i hele værelset og naboerne kom løbende fra nær og fjern. Det bedste var at naboerne reddede os fra flere øretæver, for de startede med at skælde min mor ud, selvfølgelig samtidigt med at de startede med at hjælpe med oprydningen. Vi knægte havde røde ører af de flade vi havde fået. Min mor havde røde ører af al den skæld ud hun havde fået. Jeg tror vi knægte nød showet mest.

 

- Amdisen

FRA BISPEBJERG I GAMLE DAGE


 
 
                  

Hejjj Lone jeg har gået på Grundtvigskolen fra 1952 gik i ren pige klasse havde Elisabeth Lindhardt som klasselære og Starklint (stavet forkert) i regning. Jeg boede på Vagtmestervej og bor nu kun et hus tilbage Tøjmestervej, så det er tæt på Grundtvigskolen som desværre er kommet til at hedde Tagensboskolen (Men ikke for mig) Skolen bliver renoveret nu, jeg går i dag op og tar lidt billede deroppe fra og sætter på her. det hele ligner et stor virva for tiden. Hejjj fra Anne Mikkelsen før Larsen nu

 

Hejj lone ja Perlestikkervej er faktisk lige over for Tøjmestervej Ja det er frygteligt at se den rodebutik der er på vores dejlige gamle skole som for mig og sikkert os alle altid vil hedde grundtvigskolen, Jeg kan godt huske fru Munck et dejligt altid smilende menneske, jeg har ahaft hende

 

Hej Lone jeg boede på Oldermandsvej fra 1945 og kan huske den tømmerplads der lå der hvor Perlestikkervej nu ligger. Jeg var ikke med til at bygge husene, men vi legede på byggepladsen nå arbejderne var gået hjem.

 

Jeg husker Tømmerpladsen vi boede på Vagtmestervej og havde den lige ved siden af. Kan nogen huske den stoer brand der var på tømmerpladsen???? Ved i en af Far til 4 film var der optagelse fra tømmerpladsen??? Lille Per får først skylden for branden.

 

Jeg husker tømmerpladsen som "leverede" brader til vores huler, som vi byggede på den plads som var mellem vores gård og tømmerpladsen.Husker også ishuset og pølsemanden på hjørnet af Frederiksborgvej og Landsdommervej hvor vi købte "kradser" for 10 øre.

 

Ja jeg husker også chokoladeforretningen kan du så huske Trælars legetøjsforretningen, Bispebjergbio og ureforretningen??

 

Jeg ved ikke om det skal med på min hjemmeside, men der er så mange minder rundt om skolen, det er sjovt de ting som I fortæller om her. Især ishuset der lå på hjørnet af Magistervej og Landsdommervej. Hold ferie hvor fik man snoldet meget her, haha. Trælars vækker dejlige minder, her kunne man blandt meget andet købe hønseringe og de der bogstaver man kunne sætte ind i hinanden, hvad hed de?

 

Jeg kan også huske de firkantede salmiak-stænger som man kunne sno og lægge ned i en mælkekapsel, hvorefter man gik og slikkede til denne kapsel, er der nogen der kan huske det?

 

Har spist mange salmiakstænger på den måde.Husker også Trælars,købte bondegårdsdyr der og i Ishuset købte jeg spejdersnus og hindbærbrus-is som var noget af det bedste.

 

Jeg havde fru Munk de første år som håndarbejds-lærerinde,meget sød person.Boede på Væbnervej er årgang 52.Grundtvigskolen 1959-1969.

 

Hejjj Poul de der med bogstaver hed så vidt jeg husker S-ringe hvor har jeg bare købt mange af alt det, når det blev forår, så købte min veninde og mig Hingestene kridt og hoppestave, jeg kan godt huske de salmiakstænger og det med mælkekapsel vi gjorde det samme, hvor er det skægt at tænke tilbage på.

 

Jeg fik vist sat en masse tanker i gang hos jer alle, da jeg fik spurgt John Olsen om han kendte ishuset og Trælars, det er så dejligt med lidt nostalgi og i tankerne bliver man barn igen.

 

ja der er sat noget igang med tankerne Lone, jeg husker søndag eftermiddag hvor min veninde og mig tit var i Bispebjerg bio, vi stod i lange køer ned af Landsdommervej for at få billetter, det var skæge tider dengang.

 

Vi havde ikke meget at gøre godt med, økonomisk, men vi havde det virkelig sjovt, for vi legede ude, havde en masse venner og jeg er da glad for at jeg var barn på det tidspunkt. Vores årgange har en masse gode oplevelser med i " rygsækken".

 

Hvor har du ret Lone, det var dejlige tider trods trange vilkår også her, vi er fra den tid hvor der blevet leget i gårdene og havde det skægt, jeg husker efter jul hvert år, så var der juletræes krig mellem vores gård (Vagtmestervej) og Helliggården (Ved kirken) Jeg ved faktisk ikke om den hed Helliggården?, eller vi bare kaldete den det. Vi var så mange unger i vores gård, den veninde jeg stadig har er fra gården, vi har holdt sammen i 62 år og ser hinanden mindst 1 gang om ugen, hun blev 67 år i går.

 

Er der nogen der husker den lille bitte chokoladeforretning på Frederiksborgvej lige over for hvor Shell ligger nu?? Han hed Lindemann og vi kaldte ham kun Fedhas.. Han var så sur altid, men vi unger elskede at drille ham (nok derfor sur) Vi stod nogen gange en flok unger og så gik vi ind 1 af gangen, købte Pinongjo kugler (stavet forkert) købte hver for 1 kr, så skulle han stå hver gang og tælle 100 kugler op pr gang, ej hvor vi hyggede og hvor blev han bare sur.

 

Tænk vi havde også krig med, som vi på Ridefogedvej kaldte, Helligbissegården, lige efter jul, med afgrenede juletræer.

 

Jeg har også stadig venner fra den gang, men desværre er der een som døde for 1 år siden, hun var endda gudmor for vores ældste datter.

 

Ja det er trist når nogen falder fra. Det var åbenbart den samme krig vi deltog i, hvor er det bare skægt, kan du måske huske Lange-Frank ? Han lignede Frankenstain kæmpe stor og altid fuld, alle vi unger her var bare så bange for ham, han var nu meget fredelig men frygtindgydende at se på.

 

Min mand boede som barn på Sadelmagervej, han kan godt huske een som hed Frank som havde en lillebror de kaldte Ping, men om det var ham, er spørsmålet.

 

Jeg ved ikke om det er den samme, vi kaldte ham bare Lange-frank alle sammen i gården, vi var alle bange for ham , han var meget høj og uhyggelig at se på når han kom dinglene med armene ude for at holde balancen i sin brandert. Så kendte din mand 100% hende vi kaldte Tosse-Lis.. Hun kom i alle gårdene og kendte alle. Jeg mener hun boede på Teglbrændervej men er ikke helt sikker

 

Jo "Tosse-Lis" kendte vi allesammen, stakkels pige! Kan det passe at Lange-Frank boede nede omkring Rebslagervej/Drejervej? For så ved min mand godt hvem det var. Ja, der var mange originaler til dengang, men det varjo bare en del af livet. Nu er der ingen der må være særlige uden at de bliver behandlet for det.

 

Det kan godt være han boede på der omkring, jeg ved det faktisk ikke, ja jeg fik fortalt engang at tosse-Lis var røget ud af barnevognen derfor var hun sådan, men aner ikke om det er rigtigt, hun kunne huske alles navne og råbte op med sin særpræget stemme til alle.

 

Helligbissegården ja den vandt, der kommer jeg nemlig fra Bogtrykkervej 9 dejlige minder :)

 

Hej Søs. Ja, I vandt for det meste, men nogen gange brugte I ufine metoder, så som at tage jeres hunde med og pudse dem på os.

 

Men du har ret, Søs, vi havde en farlig, fantastisk og skøn barndom i vort kvarter.

 

Jeg var ikke fra Helliggården jeg var fra Vagtmestervej ha ha og her måtte man ikke have hund, ja de andre var nogle BISSER og vandt Du godeste hvor alle minderne dog vælter op nu

 

Jeg husker også lange Frank han var spritter og holdt meget til på Dortheavej hvor der var en lille købmand hvor de kunne købe sprit, men der var absolut intet ondt i ham eller de andre sprittere de var nærmest beskyttende over for os børn, jeg var i det område fordi vi flyttede til Lygten 14f da jeg var ca. 12 år men jeg kom stadig i helliggården da det var der jeg voksede op .

 

Var der ikke også sprittere i det kvarter der lå tæt på krydset Frederikssundsvej / Frederiksborgvej? Blytækkervej - Drejervej?

 

Glemte lige at sige jeg husker også ishuset, man kunne få en tvilling is til 0,25 øre og den skulle min bror og jeg dele og lakridsstænger i mælkekapsel har fortalt min datter om det og det forstår hun slet ikke, tænk 0,10 øre vildt ikke :)

 

Hende der havde ishuset, boede på 1. sal i min opgang, så når hun lige skulle hjem og "træde" af, fik hun fat i en af os unger som kunne stå og passe butikken. Jeg har vel været omkring de 12 år da jeg ind imellem vikarierede i ishuset. Som tak fik jeg en sort lakridsskovsnegl.

 

Det er rigtigt at Blytækkervej/Drejervej blev kaldt spritterkvarteret i folkemunde

 

Til SØS: Det var godt nok billigt for en is: 0,25 øre ! Jeg husker det som 25 øre ;-))))))))) undskyld.

 

Vi må heller ikke glemme studenterbrødene til 5 eller 10 øre. Vi fik at vide at de blev lavet af det savsmuld de fejede op fra gulvet når dagen var slut. ;-)


... og sådan kunne man vel egentlig godt fortsætte ......

NORA BIO OG BISPEBJERG BIO


Bente Ramsing: Åh ja, masser af gode minder derfra…

Søs Mira Broholm: Minder ja men jeg kan også huske at jeg gik til dans der hvor der står damefrisør, måske før måske efter :)

Benny Sørensen: Ja og i slutningen af 50tredserne lå et stort møntvaskeri som jeg husker det der hvor der står Nora Bistro og Blomster.

Poul Erik Waldhauer: Bilen med the Baron var enten et tøjmærke eller den restaurant der lå på Bellahøj??? Måske en popgruppe??? ;-)

Ulla-Britt Sjögren: Hvor mange gange har vi ikke været inde og se film her.

Søs Mira Broholm: Mange det var der vi fik biletter til når vi havde solgt de verse støtte mærker :)

Poul Erik Waldhauer: Ja netop, jeg har været der mange gange, efter alle de mærker jeg fik solgt, især Kræftens Bekæmpelse gik godt. Jeg var også til en koncert med Savage Rose, er der andre der også var det??? Det var en rigtig rigtig fed koncert som jeg stadig tydeligt husker.

Søs Mira Broholm: Ikke mig de var ikke lige min pop gruppe ;-)

Henning Kusk: Her gik mange af mine lommepenge hen.

Henning Kusk: Jeg var til københavnsmesterskabet i pigtråd i Nora. Rocking Ghosts vandt.

Lone Gustavsen: Vi, der solgte julehjerter for skolen, fik en gratis biograftur til Nora Bio. Her så vi et år et drama fra Grønland. I pausen optrådte en ung mand med guitar og sort hår i Elvis-frisure. Spredt applaus. En mand råbte: "Kom alle sammen og få en autograf. Den bliver penge værd en dag!" Og så løb vi alle sammen derhen. To dage efter stod der i Nørrebro-bladet: "Johnny Reimar omringet af begejstret fanskare. Stor succes i Nora Bio."

Poul Erik Waldhauer: Ha ha, det var da sjovt. Jeg går ud fra at du også fik en autograf?

Lone Gustavsen: Jo, da ... både mig og Anny.

Poul Erik Waldhauer: ‎...og som du har gemt? ;-) (til mig og hjemmesiden) ;-)

Poul Erik Waldhauer: Du har nu fået din egen side under HISTORIER.

Henning Kusk: Læg mærke til bistroen til venstre for indgangen. Det var et af de første steder man i starten af 1960'erne kunne købe kinesiske forårsruller. Vi fik dem med soya, karry og et par dråber Tabasco-sauce - stærkt som bare f.....

Benny Sørensen: Havde helt glemt den forårsrulle. Den var bare stærk. Blev serveret i små pap-æsker ligesom en bakke pom-frittes idag.

Mette Lumholtz Ehlers: Kan godt huske den og har været der. (den lukkede da jeg var 17) Da jeg ikke var så gammel, så var det laaaaaaangt væk hjemmefra - vi gik mest i Bispebjerg Bio :-)

Sussie Stig Jensen: kan huske at jeg har været til midnatsforestilling - men vi kom mest i Bispebjerg Bio, der lå lige ved siden af hvor jeg boede (perlestikkervej) ;-)

Lone Gustavsen: Har du så også hørt grammofonindspilninger i Bispebjerg Bio (på trappen tili teknikerrummet) ? Man gik op ad Perlestikkervej til biografens bagside.

Sussie Stig Jensen: nej, desværre - det kan jeg ikke mindes.

Lone Gustavsen: Du er nok for ung ;-)

Sussie Stig Jensen: ja, det er jeg nok :-))

Poul Erik Waldhauer: Så er jeg også ung, for jeg kan heller ikke huske det ;-)

Søs Mira Broholm: Hi hi

Ole Jensen: Bispebjerg Bio var bare vores sted, der var for langt til Nora. Kom en dag i efteråret 1964 traskende forbi, hvor jeg så blev hevet ind i salen, hvor Sir Henry and his Butlers var igang med en live indspilning af Let´s go. Hvis man nærlytter til denne indspilning, vil man kunne høre, at der er en enkel klapper, som er fuldstændig ude af takt. Det er mig.

Mette Lumholtz Ehlers: Milow musikforretning lå på hjørnet, ved siden af Bispebjerg Bio - det lugter da lidt af musik (nu er der Super best over det hele)

Sussie Stig Jensen: ja, den forretning kan jeg godt huske, købte min første singleplade der og jeg arbejdede senere i Høyen supermarked og boede på klubvær. lige ovenover.(den gl. fødeklinik).

Per Verner Sørensen: Koncert med Savage Rose var jeg i Tagensbo ny kirke...mener ikke det var så lang tid efter den blev bygget.

Mette Lumholtz Ehlers: jep Sussie - jeg husker det hele - jeg købt også min første single hos Milow "Sugar sugar" med The Archies, da jeg var 10-11 år :-)

Henning Kusk: Jeg er ved at skrive erindringer om min ungdom på Bispebjerg - er der nogen, der vil hjælpe med billeder fra dengang?

Henning Kusk: Og i skraldebøtterne bag Bispebjerg Bio kunne man finde spoler med kasserede bånd fra pladeindspilningerne. Dem splejsede vi sammen og brugte i vores egne båndoptagere.

Lone Gustavsen: Jeg har overværet indspilningen af pladeserien "For de unge på 40" med Susse Wold og Peter Sørensen fra trappestenen op til teknikerrummet og endda på et tidspunkt fået Ib Mossins autograf, en gentleman af allerhøjeste kaliber. Men den historie må jeg hellere lægge inde på Poul Eriks side.

                                    

                                                       TIL TOPPEN AF SIDEN